Balančné dosky

Prvé balančné dosky využívali najmä surfery , neskôr priaznivci boardových športov – snowboardery a skateboardery , no ukázalo sa že tréning balansovania je prospešný pre rôzne športy, od hokejistov až po bežcov .
Tu je zopár benefitov používania balančnej dosky

 Zlepšuje obratnosť a rovnováhu

Schopnosť prechádzať z jednej polohy do druhej je základná schodnosť v každom športe . Výhody vašej obratnosti priamo súvisia z vaším výkonom .Používanie balančnej dosky MKTEC urýchľuje zlepšenie rovnováhy . Futbalisti budú mať lepšiu kontrolu nad loptou, hokejisti budú rychlejší v nohách .

Rozvýja svaly stredu tela – “ CORE ”

Core sú svaly v oblasti trupu – oblasť panvy , bedier a brucha , ktoré sa zapájajú v každodennom pohybe , zodpovedajú za stabilizáciu trupu a pomáhajú s udržaním rovnováhy .
Tréning na balančnej doske MKTEC posunie tréning vášho stredu tela na vyšší level. Neustála nerovnováha udrží svaly vášho stredu tela naštartované. S touto balančnou doskou budete mať dokonalý “core” , ktorý vydrží čokoľvek.

 Pomáha vytvárať lepšie držanie tela

Dnes je zlé držanie tela všade , ktoré je výsledkom nášho životného štýlu . To spôsobuje zlé držanie ramien a  zaoblenie chrbta .
Balančná doska MKTEC   zapojí bežne nevyužívané svaly  a tým posilnídržanie vášho tela . To vám poskytne pevný základ pre váš vzpriamený postoj .